Rotfruktsbullar på surdeg



Idag har jag söndagbakat! 
Rotfruktsbullar på surdeg! 

Recept:

Dag 1, kväll

Surdeg
100 g rågsurdegsgrund
200 g grahamsmjöl
200 g ljummet vatten

Blanda ingredienserna i en rymlig bunke, täck med plast och ställ på ett lite varmt ställe.


Fördeg:

300 g vatten

5 g jäst

300 g vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet. Täck bunken med plast och ställ i kylskåpet över natten.

Dag 2, morgon
200 g vatten
500 g grahamsmjöl
20–25 g salt
Surdegen och fördegen från gårdagen.

2 rivna morötter 

2 rivna rödbetor

Blanda ihop allt förutom rotfrukter och salt och kör 8 minuter i degblandare. Tillsätt saltet och rotfrukter och kör ytterligare 5 minuter.

Låt jäsa tills degen uppnått dubbel storlek, vilket kan ta cirka 3 timmar. Sätt ugnen på 275 grader i god tid. 

Baka ut bullar jäs ca 30–40 minuter. 

Och så skjuts in i ugnen! Jag hivar in lite vatten eller några isbitar på en nedre plåt. 15–20 minuter i 275 graders värme brukar bli lagom, ca 94-98 grader 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: